Påskehilsen fra Petter

Påsken er her, og solen skinner slik vi ønsker den skal i inngangen til denne tiden.

Det blir en annerledes påske for alle i år. Etter tre uker med hjemmeskole skal vi fortsatt holde oss hjemme, men vi skal dempe kravene og prøve å møte tiden vi lever i akkurat nå med fatning og ro. Det er ikke like lett for de minste av oss, som elsker å være i aktivitet, leke med venner og juble over alle livets mysterier. Særlig nå om våren, når alt våkner. Når vårblomstene viser sine fargerike kroner. Når insektene danser forsiktig i luften og summer rundt oss, og når de myke gåsungene myldrer mellom grenene.

Men vi har lov til å glede oss over dette!
Vi har lov til å nyte det, og tenke på at det kommer en tid etterpå. En tid for gode bamseklemmer og varme håndtrykk. En tid for at vi kan samles i tette klynger på lekeplassene og i møterommene. En tid for skravling med gode venner og kollegaer, ikke bare i telefonen, men i virkelige møter, ansikt til ansikt.

Vi håper at dere hver for dere får anledning til å pleie gleden over vårens ankomst på andre måter, i begrenset grad. Så venter vi på hva våre myndigheter bestemmer seg for. Blir det skole etter påske eller blir den fortsatt stengt?
Svaret får vi onsdag 8. april.

 

Vi har saktens blitt ganske gode på dette nå, men det tærer på, for alle; for barna, familiene og for lærerne. Vi ønsker så gjerne å møtes i klasserommene, i skolegården, på lærerværelset og på kontorene. Vi savner barnas latter. Vi savner at de svinser rundt oss på alle kanter. Vi savner smilene, og de gode samtalene og all den deilige leken.

 

Likevel kjenner jeg på en ydmyk beundring av alt det vi får til. Jeg ser vi trekker lasset sammen, på ulike måter, med individuelle løsninger og tilnærminger.
I våre skoler har jo læreren en særstilling. Salige Dan Lindholm har sagt: «Det finnes ikke noe pedagogisk system utenfor eller «ved siden av» læreren». Undervisningsstoffet skal bæres frem av læreren og formidles med glød gjennom den levende fortellingen eller den engasjerte formidlingen.
Dette settes på en prøve i disse dager. Situasjonen hindrer de levende menneskemøtene, og møtene på Teams og gjennom telefoner og e-poster vil aldri kunne erstatte disse virkelige møtene. Likevel ser vi at dette fyller det som kunne vært et tomrom. Det som kunne vært et nesten totalt fravær. Den digitale verden åpner nye møteformer og arenaer. Vi erfarer muligheter for tilstedeværelse og kontakt.

Vi vil sende ut meldinger om hva som gjelder etter påske, og kommer også til å oppdatere hjemmesiden straks det kommer noe som angår oss.

Så ønsker jeg alle en god påske, og velkommen tilbake, enten det blir i digitale rom

eller i de gode varme klasserommene ved skolen vår.

 

Med en vennlig og forsiktig påskeklem fra
Petter
Dagli…gleder